Hallen Hävittäjäsivu


Lisätietoa kysymyksiin

Tältä sivulta löytyy hieman lisätietoa minusta, sivujen synnystä jne. Jos haluat kysyä minulta jotakin, kannattaa ensin lukea laajempi UKK eli FAQ.
 
Miksi?
Ylläpito?
Virheet?
Linkkaaminen?
Pakollinen omakuva

Miten sivut ovat syntyneet

Miksi nämä sivut on tehty? En ole varma itsekään, mutta kaikki alkoi omista muistiinpanoistani, joita olin tehnyt lueskellessani sotilaskoneita käsitteleviä nettisivuja, kirjoja ja artikkeleita. Päätin sitten täydentää omia tietojani ja naputella samalla tiedot sähköiseen muotoon kaikkien saataville. Varsinkin Amerikkalaisvalmisteisista koneista on internetissä pilvin pimein tietoa, mutta suomeksi tietoa on vähänlaisesti, ja sekin vähä rajoittuu lähinnä Suomen ilmavoimien koneisiin. Jopa suomalaiset sivut on lähes poikkeuksetta kirjoitettu ameriikaksi. No onko tällaisista tiedoista sitten hyötyä kenellekään? En tiedä. Jos on, niin olisi mukava jos kertoisit siitä myös minulle. Saattavathan nämä sivut tuoda uutta sisältöä lentosimulaattoreiden pelailuun ja auttaa huomaamaan uutisissa ja ajankohtaisohjelmissa tällä saralla usein esiintyvät asiavirheet.

Sivujen ylläpito

Nämä sivut ovat täysin yksityisen henkilön ylläpitämiä, eikä tietojen oikeellisuudesta ole mitään takeita. Useimmista sotilaskoneista on tehty monia eri versioita ja niissä on käytetty hyvin monia eri moottorityyppejä. Lähteissä ei ole aina mainittu mihin versioon annetut tiedot liittyvät, joten epätarkkuuksia varmasti esiintyy. Jos taas yrittäisin mainita kaikki mahdolliset variaatiot, tulisi tekstistä aika sekavaa. Pyrin kehittämään sivuja ja lisäämään tietoja sitä mukaa kun ehdin. Tämä on kuitenkin yksi harrastuksistani - ei koko elämäni - joten liikoja ei pidä odottaa. Tarkoitukseni on kuitenkin kerätä sivuille tiedot kaikista merkittävistä lentokonetyypeistä ja jonkin verran ilmailualan termistöä selityksineen. Olen rajannut konetyypit joitakin kiinnostavia poikkeuksia lukuunottamatta tuotantomallisiin suihkukoneisiin, jotta tietomäärä pysyisi edes jossakin määrin järkevänä ja hallittavana. Paljon mahtuu sotakoneita maailmaan... Apua saa siis tarjota, ja tarkennuksia, korjauksia, linkkiehdotuksia, kysymyksiä, kommentteja, kehuja jne. voi lähettää minulle sähköpostitse.

Jaa, että muka virheitä...

No varmasti on. Turha kuitenkaan nurista, jos et samalla kerro korjausta löytämääsi virheeseen. Moottorien työntövoima on ilmoitettu hieman erikoisissa yksiköissä eli kiloina, koska se on eurooppalaiselle maallikolle ymmärrettävin yksikkö. Amerikkalaiset lähteethän ilmoittavat työntövoiman yleensä nauloissa (lb) ja kääntäminen kiloihin on yksinkertaisinta. Oikea yksikköhän lienee kilonewton (kN) ja mikäli jossakin lähteessä on tätä yksikköä käytetty, olen antanut työntövoiman myös sitä käyttäen. Työntövoimissa voi olla virheitä myös siitä syystä, että jotkin lähteet ilmoittavat työntövoiman ns. "kuivana" eli ilman jälkipolttoa - vaivautumatta mainitsemaan asiasta. Mikäli en ole ilmoittanut tehoja erikseen, on kyseessä aina (minun tietojeni mukaan) teho jälkipolttimen kanssa.

Sivuille linkkaaminen

Näille sivuille saa tietysti vapaasti linkata (mikä minä olen webin perusideaa muuttamaan), mutta uteliaana ihmisenä pyytäisin ilmoittamaan asiasta sähköpostitse. Halutessasi voit käyttää jokaisen sivun ylälaidassa esiintyvää "Hallen Hävittäjäsivu" -kuvaa tai allaolevaa bannerikoodia linkkaamiseen. Jos taas haluat oman mainosbannerisi näille sivuille, mahdollisuus ei ole poissuljettu.

Seuraavalla koodipätkällä saat sivullesi Hallen Hävittäjäsivu -bannerin. Ei kun copy-paste...

<a href="http://www.netti.fi/~halle/planes/"><img src="http://www.netti.fi/~halle/planes/hhbanner.gif" alt="Hallen Hävittäjäsivu!" border=1></a>

Hallen Hävittäjäsivu!

Minä ja erittäin nopea peräkärry

Minä ja MD-82:n tuuppari

Petri 'Halle' Hallberg[Takaisin Hallen Hävittäjäsivulle] [Hallen kotisivu] [Kuka on halle?]